Politseimuuseum

Ühe oma pikaloomulise ja suure tööprojekti huvides külastasime koos toimetajaga täna järjekordset teemakeskust. Nimelt politseimuuseumi Rakveres. No ja ma olen selle peale küll suhteliselt sillas. Tõsi, nende hoonekompleks vajab hädasti uuenduskuuri, ja tegelikult tööd seal selle nimel käivadki, aga ekspositsioon ja programmid on seal lihtsalt imelised, vahvad, põnevad ja naljakad ka. Ainult üks asi: sinna muuseumi minu meelest ei tasugi minna niisama lihtsalt ise vahtima, vaid päris, päris kindlasti tuleb võtta mõni programm, mis giidi saatel läbitakse ja kelle juhendusel on võimalik läbi viia kõike seda interaktiivset, mis seal tegelikult pakutakse.

Väikeste laste osa on jah peamiselt selline liiklussuunitlusega mängutuba. Mille maskotiks on kass.

pomu logo.jpg

 

pomu.jpg

Aga suurematele on seal eriüksuslaste töö tutvustamiseks labürint, mida läbides tuleb relvaga kahjutuks tulistada sinised tuled, jõuda pommivööga isikuni, kahjutustada see ja vabastada pantvang.

 

labürint.jpg

pommivöö.jpg

Veera kodus on toimunud kuritegu ja tuleb läbi viia kuriteopaiga analüüs. Oma käsutusse saab terve kriminalistikohvritäie erivahendeid.

kuriteopaik.jpg

Härra Wilsoni peal toimuvad näitlikud õppetunnid taskuvaraste tegutsemisest.

wilson.jpg

Kriminalistikalaboris saab võtta esemetelt ja inimestelt sõrmejälgi.

jäljed.jpg

Märuliruumis saavad suuremate laste grupid jaguned pättideks ja eriüksuslasteks ning läbi mängida tänavamäruli (koos pudelite loopimisega vastu eriüksuslaste päris kiivreid ja kilpe mõistagi). Kahju, et pilt mul välja ei tulnud, aga see helendav lärakas on bussipeatuse silt ja tänavalahing toimub bussipeatuse pärast.

märul.jpg

märul1.jpg

Ning ilmselt on ühel lastegrupil väga lõbus vaheldumisi üksteist soolaputkasse lukustada.

soolaputka.jpg

Ja fotorobotit koostada.

fotorobot.jpg

Järgmine pilt spionaažitoas ei tulnud jälle välja, aga igatahes on näha minu peegeldus ülekuulamisruumi aknal, millest  kurijategija näeb ainult oma peegelpilti, aga teisel pool olija näeb nagu läbi normaalse klaasi. Aga me oleme ometi kõik seda ju filmidest näinud!

politseimuuseumis mina.jpg

Aga muidu – aiarindel on mul viimased päevad vaikus valitsenud. Sest pärast Muhedike talguid oli siinkandis lihtsalt ILGE ilm (üks päev varahommikust hilisõhtuni ladistas lausvihma ja teine päev oli tore noor torm puhumas siin üle põldude oma 20 m/s, nii et maja kolises ja õues oleks see kõrvad peast puhunud. Pealegi olid mul pikad ja intensiivsed tööpäevad ühe Heliose kirjastuse põneviku keeletoimetamisel. Selle teise osaga müramine seisab mul veel ees.

 

 

3 kommentaari

  1. eve labi said,

    28. apr. 2017 kell 05:38

    See tundub küll tore muuseum olema 🙂 tormituul võttis meie punase plastlaua osadeks ja toolid puhus mööda aeda laiali.

  2. aavikuaiaselts said,

    28. apr. 2017 kell 07:10

    Vahvaid muuseume on Eestis olemas, tahaks sel suvel ka rohkem ringi käia, kui võimalik, ja vähem aias orjata. Meil on ka jube ilm, aga õnneks on tegemist ka toas, nii et ei põe.

  3. Shamio said,

    28. apr. 2017 kell 11:47

    Kui nüüd sellise seltskonna ka kokku saaks aetud, kellega minna!


Lisa kommentaar