Vähemalt on tuba jälle soe

Te ei kujuta ette, kui külmaks läksid toad pärast seda, kui vana märg vill lae pealt alla sai roogitud. Ma poleks iial uskunud, et mingi 20 cm lahtist villa maja nii palju soojemaks teeb! Aga nii see oli, ja kui laepealsed tühjaks jäid, siis maja temperatuur kukkus kolinal õige mitu kraadi allapoole. Kütsime siin jälle iga päev mõlemat ahju nagu kesktalvel. Ja nüüd paari päeva eest, kui õues kah kraadid langesid, tuul keeras põhjakaarde ja läks tugevaks, siis mul oli tunne, et enam ei saagi maja soojaks, mitte kunagi.

Nii traagiline see lugu aga siiski ei olnud ja meil ei tulnud ka kaua kannatada, sest eile saabus Kambjast puistevillafirma ning vahelagi sai uue täite.

Kõigest kaks-kolm tundi võttis see masinavärgiga villapuhumine. Pluss on veel siinjuures see, et niimoodi puhutav puistevill täidab ära ka kõikvõimalikud praod ja sopikesed, kuhu muidu käsitsi oleks jube ebamugav ning võib-olla isegi võimatu villa toppida.

Ma olen siiakolimisest saadik mõelnud, et katuseaknad on meie majal ikka jumala mõttetud, aga näe – vahel läheb siiski vaja. Näiteks seekord, kus sai villapuhumise londi kenasti aknast sisse viia, mitte ei pidanud suure autoga mu lillepeenarde ümber manööverdades maja tagaotsas asuva pööninguluugini sõitma.

Ka harjaplekk on Otil pooles pikkuses pandud. Oleks isegi lõpuni pandud, aga üleeile saabunud külm ilm ja tormituuled, veelgi enam eilne lumesadu, lihtsalt ei lasknud katusel töötada. Niigi on umbkaudu viiekümnesena see katusel turnimine suhteliselt riskantne ettevõtmine. Küll jõuame.

Igatahes järgmisena peame ära ostma pööningule villatäidise peale tulevad plaadid, need kuidagi üles vinnama ja paika panema.

3 kommentaari

  1. eve said,

    7. apr. 2021 kell 08:13

    See puistevill on nii lahe tehnoloogia. Ja jumalad olgu tänatud, et sooja jälle majja saate, sest aprill ei ole sugugi soe sel aastal.

  2. kaarnake said,

    2. sept. 2021 kell 21:10

    Hissand, Aidikene, ma muretsema Sinu pärast. Kus sa oled, miks Sa plogielumärki ei anna?

  3. kellakagu said,

    29. nov. 2021 kell 17:40

    Isegi lugedes hakkab soe, kui midagi tehtud ja korda saab.


Lisa kommentaar